All, FB, HB - cum să înțelegeți tipurile de alimentatie din hoteluri

Dacă ați plecat vreodată undeva în vacanță, atunci probabil că v-ați întâlnit cu astfel de abrevieri precum BB, RO, ALL, HB și altele, care indică tipul de mâncare și tipul de vacanță în hotel. Mai jos vom analiza în detaliu ce înseamnă fiecare dintre aceste valori.

UAL - Ultra All Inclusive - Ultra totul inclus

UAL sau Ultra All Inclusive este o versiune extinsă a sistemului All Inclusive și unul dintre cele mai populare tipuri de recreere și mâncare în hotelurile de cinci stele din Turcia. Pe lângă mic dejun, brunch, prânz, ceai de după-amiază și cină (toate oferite în stil bufet), oaspeții se pot bucura de o selecție extinsă de dulciuri, deserturi, o varietate de gustări, precum și o gamă largă de băuturi locale și importate. Este important de menționat că în multe hoteluri oaspeților li se oferă și posibilitatea de a vizita restaurante cu preparate din întreaga lume, unde preparatele sunt comandate din meniu, acest sistem fiind cunoscut sub numele de A-la-carte.

Oferte in Turcia din Chisinau

AI / ALL / All Inclusive - Totul inclus

Sistemul All Inclusive „All Inclusive” poate fi numit cel mai popular în rândul turiștilor din Moldova și Chișinău, care pleacă în vacanță în stațiunile din Turcia, Bulgaria, Egipt și alte țări. Chiar și cei care nu și-au rezervat niciodată o vacanță în stațiuni sunt familiarizați cu conceptul de All Inclusive. Acest tip de mâncare este oferit oaspeților hotelurilor din stațiune. Infrastructura unor astfel de hoteluri include tot ceea ce este necesar pentru o vacanță plină și variată, așa că cel mai adesea oaspeții nu trebuie să părăsească incinta hotelului. All Inclusive este o opțiune ideală pentru familiile cu copii. Părinții nu trebuie să se gândească unde să-și hrănească copilul și vor găsi mereu gustări sănătoase și gustoase în orice moment.

Oferte in Bulgaria din Chisinau

FB - Full board - Pensiune completa

Acest tip de masă asigură călătorului trei mese pe zi (mic dejun, prânz, cină). De obicei, pentru acest tip de mancare, bauturile sunt incluse in pret doar in timpul micului dejun. Pentru prânz și cină, cel mai probabil vor fi oferite contra cost, inclusiv ceai și cafea. Dacă hotelierii oferă și băuturi, atunci aceasta va fi denumită FB +.

Oferte pe ins. Creta (Grecia) din Chisinau

HB - Half board - Demipensiune

Pe lângă micul dejun, oaspeților li se oferă și cina. Acest tip de mâncare este preferat de turiștii care plănuiesc plimbări prin stațiune, vacanțe active în excursii în afara hotelului sau cei care doresc să se integreze pe deplin în viața locală și să ia masa la cafenelele locale. .

BB - Bed and breakfast - Cazare si mic dejun

Conform statisticilor mondiale, acest tip de recreere și mâncare este cel mai popular. Totodată, micul dejun este servit în două tipuri - bufet sau continental.

Bufetul include o gamă variată de preparate prezentate în format bufet, inclusiv gustări, mâncăruri calde, fructe și deserturi. Oaspeții sunt invitați să aleagă feluri de mâncare după gustul lor. Nu există restricții privind numărul de abordări sau dimensiunile porțiilor. Micul dejun continental este o porție de mâncare în formă porționată. De obicei, include omletă, bacon sau cârnați, legume, pâine prăjită, cornuri și cafea.

RO - Room only / RR - Room rate / AO - Accomoditation only - Doar cazare

Cel mai adesea, oaspeților pensiunilor, vilelor și hotelurilor de categorie inferioară li se oferă doar acest tip de vacanță - fără masă. În același timp, de multe ori poate fi prevăzut un colț de bucătărie utilat sau o bucătărie completă, unde vă puteți găti singur din propriile produse. Acest tip de vacanță este grozav pentru cei care nu vor să fie legați într-un hotel, precum și pentru cei care doresc să se cufunde în culturile și preferințele culinare ale unei țări noi.

Pe lângă cele de mai sus, există tipuri de mâncare mai puțin populare, precum Soft AL, ALL 24, Premium AI, AL Special și multe altele, care sunt determinate și chemate direct de hotel și managerii companiei noastre de turism Aviatur vor descrie detaliile.