Ins. Zanzibar

Zanzibar – sunt uimitor de frumoase plaje albe, ape turcoaz ale Oceanului Indian, palmieri - adevăratele Maldive africane, mai accesibile și mai exotice. Zanzibar este un întreg arhipelag de insule situat pe Oceanul Indian, vizavi de continentul african, și în special pe Tanzania. Recent, Zanzibar a devenit disponibil cetățenilor țării noastre și s-a îndrăgostit foarte repede de mii de turiști. Pe lângă lenevitul pe plajă și admirarea frumuseții locale, turiștii au o oportunitate excelentă de a merge într-un adevărat safari în interior și chiar de a vizita Kilimanjaro, precum și de a face scufundări, a pescui în largul mării, a vizita vulcani și cascade, izvoare termale și lacuri pitorești, si desigur parcuri naționale.

Zbor Chișinău – Tanzania, insula Zanzibar

În sezonul 2024, există un zbor direct din capitala Moldovei către cea mai populară insulă a Tanzaniei. Durata zborului - 9 ore, companie aeriană SkyUp. Bagaj inclus: 23 kg + 7 kg bagaj de mână. Programul de zbor a avut loc pe 1 noiembrie 2023 până la 1 aprilie 2024, plecări o dată pe săptămână. Durata sejurului - 7 / 15 / 23 nopti.

Informații utile pentru vacanțele de la Chișinău la Zanzibar

Zanzibar este o insulă musulmană; Există soare activ aici și aveți nevoie de protecție solară bună; In hoteluri, la check-out, se achita taxa turistica - 1 dolar de persoana pe noapte; Este recomandat să iei cu tine pantofi speciali atunci când mergi în mare. Viza Tanzania se elibereaza la sosirea in aeroport, costul este de 50 USD (plata cu cardul sau numerar), cetatenii romani nu au nevoie de viza. Este recomandat să iei dolari cu tine, nu euro.

Plajele din Zanzibar

Insula este renumită pentru plajele sale cu nisip alb. Cele mai frumoase plaje se întind de-a lungul coastei de est, unde se întinde bariera de recif. O caracteristică a plajelor situate în est este fluxul obișnuit, când apa se retrage timp de 1-2 kilometri, lăsând în urmă nămolul mării, iar mersul pe malul mării poate provoca unele neplăceri. Pe plaje, în cea mai mare parte nu există o infrastructură obișnuită sub formă de șezlonguri, vestiare și dușuri. Coborârea în mare este foarte lină, așa că vacanța aici este potrivită în special pentru familiile cu copii mici.

În regiunea Nungwi, care se află în nordul insulei, fluxul și refluxul sunt aproape invizibile, deci este minunat să înoți aici oricând. Este plin de baruri și restaurante, infrastructură de plajă. Pe lângă Nungwi, Zanzibar este renumit pentru următoarele plaje: Kendwa, Matemwe, Pazhe, Jambiani, Kazimkazi.

Clima și vremea în Zanzibar

Zanzibar este situat chiar sub ecuator și, prin urmare, vara este observată pe insulă când este iarnă în regiunea noastră. Temperaturile nu variază foarte mult pe parcursul anului.

Toamna este considerată sezonul de vârf cu temperaturi +28°+30°C (apa +27°+29°), ploile sunt frecvente dar de scurtă durată, durează câteva minute. Avantajul unei vacanțe de toamnă este considerat a fi temperatura ideală și începutul sezonului pentru ananas, pepeni, mango și fructele pasiunii.

Iarna este considerată sezonul de vârf cu temperaturi +30°+33°C (apa +28°+30°), ploile sunt rare. Avantajul unei sărbători de iarnă este sezonul fructelor; vremea însorită, fără nori este o adevărată vară africană.

Primăvara este considerat un anotimp scăzut cu temperaturi +28°+30°C (apa +27°+29°), ploi frecvente, abundente și umiditate ridicată. Avantajul unei vacanțe în primăvară este considerat a fi un număr mai mic de turiști și prețuri mici, precum și culorile bogate ale naturii.

Vara este considerat cel mai înalt anotimp cu temperaturi +26°+29°C (apa +25°+27°), ploile sunt foarte rare, umiditatea scăzută. Avantajul vacanței vara este absența căldurii și lipsa precipitațiilor.

Ce să faci pe Zanzibar?

Mulți turiști, care merg pe insulă, combină vacanța pe plajă cu excursii turistice atât în ​​jurul insulei, cât și pe continentul Tanzaniei. vă recomandăm să vizitați capitala insulei - orașul Stone Town, care este un labirint haotic cu magazine, curți si moschei. Turtle Island este renumit pentru broaștele țestoase uriașe și o pădure frumoasă bogată în tot felul de plante exotice. Tururile spais vor cunoaste turiștii cu diferite condimente și plantații de nucșoară, cuișoare și alte ierburi. Zanzibar furniza odată condimente în multe țări europene! De asemenea, pe insulă, ei oferă să viziteze diferite ferme, unde călătorilor li se oferă să guste nuci de cocos, să învețe cum să planifice scorțișoară și să guste diverse fructe exotice.

Apropo de excursii pe continent, excursii pentru câteva zile sunt oferite cu o vizită la Kilimanjaro, safari în parcurile naționale, vizitarea craterelor vulcanice, cascade în jungla tropicală.

Desigur, în fiecare stațiune există ocazia de a face o plimbare în larg, de a pescui, de a gusta delicatese din fructe de mare, de a vă bucura de apusuri de soare încântătoare când soarele apune chiar în apă.

Regiuni turistice

Una dintre cele mai populare stațiuni de pe insulă este Matemwe, situată la 50 de kilometri de capitală și renumită pentru clădirile din stuf și un număr mare de vânzători ambulanți de la care puteți cumpăra captură proaspătă.

Stone Town, capitala insulei, este un oraș plin de culoare și plin de viață, cu străzi înguste tradiționale, moschei, femei musulmane în ținute tradiționale și case în stil arab. Există multe piețe orientale, magazine tradiționale cu cafea și suveniruri.

Nungwi (nord) este renumit pentru una dintre cele mai frumoase plaje cu apă turcoaz și nisip alb, plantații de banane și recif de corali, plantații de cocos, precum și maree slabe și diferențe (10-20 de metri). Acesta este un loc ideal pentru iubitorii de petreceri și scafandri. Stațiunea este considerată calmă și respectabilă cu un număr mare de hoteluri.

Hotele recomandate:

Kendwa (nord) este renumit pentru hoteluri pentru toate gusturile și pentru o plajă largă excelentă, cu nisip alb și o intrare lină în mare. Există fluxuri și reflux minime, viață de noapte activă, hoteluri pentru fiecare buget, infrastructură turistică bună.

Hotele recomandate:

Matemvi și Pwani Mchangani (nord-est) se caracterizează printr-o lipsă virtuală de infrastructură - totul se bazează pe incinta hotelului. nisip alb amestecat cu așchii de corali, intrare lină în mare, diferențe moderate (100 de metri). Recomandat pentru turiștii care caută singurătate în apropierea naturii neatinsă și pitorească.

Hotelul recomandat:

Kiwenga (nord-est) este renumit pentru palmierii săi înalți, plajele largi cu nisip alb și intrarea lină în mare. Mareele sunt foarte pronunțate (500 de metri). Infrastructura turistică a fost dezvoltată. Regiunea este populară printre turiştii europeni.

Hotele recomandate:

Pongu (est) este renumit pentru plajele sale frumoase cu palmieri și conifere, cu nisip fin alb. Mareele sunt moderate (300 de metri). Nu există Bayhfcnhernehs, așa că este recomandat pentru confidențialitate.

Hotelul recomandat:

Uroa (est) este renumită pentru infrastructura sa dezvoltată, plajele bune cu o intrare lină în mare, nisipul alb și apa azurie. Cele mai pronunțate maree (1 kilometru). Uroa este considerată una dintre cele mai pitorești zone de recreere pentru tineri și familii cu copii.

Hotele recomandate:

Michamvi, Pingu, Dongwe (sud-est) sunt renumite pentru natura lor frumoasă, recif de corali, plaje largi cu nisip alb și pietricele (se recomandă încălțăminte specială). În timpul sezonului de vară (200 de metri) puteți înota.

Hotele recomandate:

Page (sud-est) este renumită pentru infrastructura sa bine dezvoltată și plajele largi cu nisip pudră. Marea joasă are 250 de metri și cele mai puternice valuri sunt, așa că este recomandat tinerilor activi pentru sporturi nautice.

Hotele recomandate: